Próbafelvételi napot szervezett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja.

A pécsi Gandhi Gimnáziumban 2016. február 24-én szervezett programon a vajszlói Kodolányi János Szakközépiskola, a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola, a komlói Nagy László Gimnázium, valamint a Gandhi Gimnázium diákjai vettek részt.

A végzős növendékek a Rendészeti Szakközépiskola állományába kerüléshez szükséges felvételi eljárást próbálták teljesíteni. A résztvevő 17 fiatal elsőként az egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokról kapott tájékoztatást. Ezt követően a felvételi eljárás a műveltségi teszttel kezdődött. A résztvevőknek 30 perc állt rendelkezésükre az 50 történelmi és állampolgársági ismeretekből álló kérdéssorra. A fizikai felmérőn a rendőrség hivatásos állománya részére előírt követelményszintet kellett teljesíteni. A gyakorlatok között fekvőtámasz, felülés, fekve nyomás, függeszkedés, ingafutás, távolugrás és 2000 méter futás szerepelt.

A rendezvény célja, hogy a rendészeti szakközépiskolába jelentkezők megismerjék és megtapasztalják a rendőrség által támasztott felvételi követelményeket, a konkrét feladatokat, szituációkat átélve magabiztosabb, és ez által eredményesebb felvételiző váljon belőlük. A nap végén a tanulók értékelést kaptak, melynek alapján meggyőződhettek arról, jelenlegi tudásszintjük, fizikai erőnlétük elegendő lenne-e egy élesben megtartott felvételi eljárásban.

Forrás: police.hu